blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG dldl
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
SheeSha



Dota
pridal SheeSha 8.2. 2009 o 13:38

Dota


DotA Allstars je najhranejšia multiplayerová mapka pre Warcraft 3. Vyrobil ju človek, ktorý si hovorí Ice Frog (za všetkých ďakujem) a pravidelne vychádzajú nové verzie.
V nových verziách pridáva predmety hrdinov, ale hlavne odstraňuje chyby na základe mailov od hráčov a optimalizuje hrdinov aby žiadny moc nevytŕčal nad ostatných.
Táto mapka je natoľko obľúbená, že sa v nej usporiadavajú turnaje aj ligy a stále viac a viac začína byť známa. Ak o nej ešte neviete ste na tom pravom mieste aby ste sa o nej dozvedeli to najhlavnejšie. 

O čo v Dote ide? 

Je to jednoduché aj keď to tak niekedy nevyzerá (myslím také 2 hodinové hry, pri ktorých už praskajú nervy).
Ako v každej multiplayerovej hre máte za úlohu zničiť nepriateľa. V Dote ním jezopár jednotlivcov, ktorý bránia svoju základňu zubami nechtami.
Zničiť musíte buď kryštál ak hráte za stranu The Sentinel alebo strom ak hráte za The Scourge. Obe tieto hlavné ciele sú umiestnené uprostred základní tímov.
Aby ste sa k nim dostali musíte zničiť obranu základne, ktorú však ešte znepríjemňujú nepriateľský hrdinovia.

Mapka je perfektne vymyslená sú na nej 3 cesty, ktoré základne prepájajú. Krížom cez mapu ide rieka na ktorej sa nachádzajú runy v dvoch bodoch, ktoré vam pridajú špeciálnu vlastnosť na určitý čas.
Každý hráč teda bojuje na jednej z ciest, po ktorej chodia jednotky creepovia a každú šiestu vlnu katapult, bojujúci za svoju základňu, ktoré však neovládate. Ovládate iba jedného hrdinu, ktorý môže dosiahnuť najviac level 25. 
DotA ponúka veľký výber hrdinov, v poslednej verzii je ich 82 a veľký počet obchodov každá strana ich má 7 priamo v základni a 1 má skrytý v lese, ktorý môžu používať oba týmy. DotA teda ponúka aj veľké množstvo predmetov.

V boji si musíte dávať pozor aby ste zbytočne neumierali a postupne sa snažiť zatlačiť nepriateľa až do svojej vlastnej základne, ale po ceste do nej vás na každej ceste čakajú 2 veže, ktoré musíte zničiť. Ďalšia sa nachádza priamo v každom vstupe do základne a 2 sú priamo pri vašom hlavnom cieli.
V boji postúpne získavate úrovne a tým aj body ktoré môžete zadeliť do kúzel alebo do celkových vlastností.

Všetko je to však o tímovej hre (ale zažil som hry kde proti jednému machrovi nezmohol nič ani celý tím), takže bez toho aby ste Dotu hrali už dlhšie, sa nenapájajte do hier kde je v názve napr. FOR PROS alebo ONLY EXPERTS a podobne. Ak ju len začínate hrať tak sa napájajte do hier s názvom for noobs alebo noobs only a podobne alebo trénujte na verzii s umelou inteligenciou, ktorá vám zo začiatku určite dá pekne zabrať. Tiež ešte ak vás je viac, ktorí ju chcete začať hrať tak ju hrajte po LAN. Pretože ak sa napojíte do hry kde hrajú profesionáli a budete im to kaziť hneď vás šmaria do svojho banlistu a to si s nimi už nezahráte (ani keď už budete vedieť, pretože vám nebudú veriť).



Prístupov 5359
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Dota
[ 8.2.2009] (príspevkov 0)